torsdag 1 december 2016

Hej Malbas!


Rowan University Mens Basketball webpage

Jag heter Tomas Malmsjo och går mitt första år på Rowan University. Jag var en del av det bästa bästa Malbas ungdomslaget genom tiderna, Malbas p97. Vissa av oss bestämde sig för att satsa mer på utbildningen, vissa valde att satsa mer på basketen och en del av oss valde att försöka kombinera båda.
Jag valde Rowan University för att de är en väldigt bra akademisk skola som har en högt rankad "business school", det är det jag pluggar här. Skolan är väldigt rik och har mycket resurser att erbjuda eleverna och även det är en av anledningarna att jag valde Rowan.

Basketlaget här vann ett "national championship" 1996 och har sedan dess varit ett stabilt D3 lag i en bra conference. De senaste åren har dock inte varit lika bra men med hjälp av skolans resurser är basketen (och alla andra sporter) på väg att lyftas något enormt. En ny basketarena är på väg att byggas och skolan jobbar för att skifta över till en division 1 skola vilket är väldigt kul!

På varje träning är där runt 7-8 managers som passar bollen, sätter screens och håller koll på klockan i olika övningar och dessutom är head coach där med hjälp av 4 assistant coacher, så om man är lat får man höra det!
Vår head coach, Joe Crispin har spelat i NBA med La Lakers, Phoenix Suns och dessutom spelat i en massa europeiska lag under sin karriär. En av våra assistant coacher Demetrius Poles har också spelat utomlands i en massa år och levt på sin basket.
Det är kul att spela för coacher med sån erfarenhet och de har mycket att berätta om och lära en.

Vi har börjat säsongen med 4 vinster och 1 förlust och hoppas på att vinna vår liga och spela för ett "national championship" i mars.


Som sagt är det en väldigt akademisk skola och mycket tid går åt att plugga och finslipa extraarbeten. Därför skriver jag detta kort så att jag kan återgå till mitt pluggande.

Vi ses i borgar i sommar!
(Blir svårt Tomas, då Borgar rivs i Januari :-) 

Inga kommentarer: