söndag 28 augusti 2016

Hej från Kalis

Hej alla ni där ute,

Kalis Loyd här, nyligen hemkommen från Örebro efter 4 dagars Landslagsläger. 

Jag vet inte hur många som känner till mig och min story, men jag drar den i kort format. Jag är då malbas fostrad sedan tidig ålder, gått på Malmö BG och spelat div 1 med Malbas, innan jag spela mitt sista år på BG i danska damligan. Därefter drog jag till college i 5 år - Lamar university. En small/mid- major school. Blev Conference Champions ett år, spelat NCAA tournament, WNIT postseason etc. Slog även det 20 åriga alltime leading scorer rekordet med mina 1967 poäng. Efter college drog jag till Rumänien och spela ett år där i ett lag som spela eurocup, efter det har jag spenderat de senaste åren i Frankrike i olika klubbar.   


Lamar University 


Sepsi SIC
Jag pajade min hälsena i november 2015, men läkarna kunde inte konstatera att den var i sönder, så 16 Mars åkte jag hem till Sverige för att träffa en specialist som sedan kunde konstatera att min hälsena delats i två. Ganska stor operation för att åtgärda allt som gått sönder. Kunde räkna med 5-6 månaders rehab och eventuellt spel i början på nästa säsong. Jag signa inte med något lag de första 4 månaderna för jag ville inte stressa eller ha någon form av press när det gällde min återkomst, jag ville se till att jag blev 100% innan jag skrev nytt kontrakt. Mitten på juli skrev jag på för Basket Landes som ligger i syd västra Frankrike, söder om Bordeaux. Det är en en klubb som spelar Eurocup varje år och går ofta till slutspel där men även i Franska ligan. Nu på måndag går flyttlasset ner dit för försäsong träning. Första matchen är 1 oktober. 


Tarbes 

Arras

Men som sagt, har precis avslutat träningsläger med svenska damlandslaget, som har varit otroligt givande då det var mina första "officiella" träningar sen jag blev skadad i november. Jag tycker att det har gått väldigt bra personligen, även fast jag har sjuuuuk träningsvärk just nu. Då en del äldre spelare tackat nej pga olika anledningar var jag helt plötsligt den äldsta där. Det var jätte roligt att få träffa nya tjejer och fått hörs deras story. Jag har bara tränat en gång per dag då det fortfarande är viktigt att jag trappar upp min träningsmängd i rimligt fart, iom att min rehab har gått så utmärkt hela sommaren. 

Lycka till till alla ballers out there i eran nya säsong. 

Peace out
Loyd #5 

Inga kommentarer: